Eredivisie Horeca

Een boek voor en door ondernemers. Leerzaam, vol inspiratie,
met de nodige herkenning. Een ware ode aan ondernemen in de horeca!

Ton Lenting, exploiteerde verschillende horecabedrijven (waaronder Café de Stoof in Nijmegen) en startte in 1990 het bedrijf Lenting en Partners, horeca training en advies. Delen is de kernwaarde van Lenting en Partners. Kennis en ervaring delen. Samen sterker worden. Open over kansen, uitdagingen en problemen praten.

Het boek Eredivisie Horeca bevat vijfentwintig portretten  van toonaangevende horeca ondernemers uit heel Nederland.  Ware koplopers op landelijk en/of provinciaal niveau. Tezamen zijn deze vijfentwintig bedrijven goed voor een jaaromzet van zo’n 45 miljoen euro en werkgelegenheid voor honderden medewerkers.

Cijfers vormen echter niet de doorslaggevende factor voor de selectie van de Eredivisie. Niet alleen het financiële, maar ook het sociale rendement van deze bedrijven is toonaangevend. De ondernemers hebben stuk voor stuk een belangrijke plek in de maatschappij.  Als strateeg, als bouwer, als pionier, als bestuurder en als mens.  

Eerlijke verhalen, aangevuld met praktische tips van de ondernemers die de moeite van het delen meer dan waard zijn. Naast de verhalen van de 25 horeca ondernemers staan de verhalen van
Ton Lenting. Verhalen over ondernemen. De analyse van een adviseur die langs de zijlijn de Eredivisie coacht en gadeslaat. Ervaringen en constateringen vanuit het veld. Het mooie maar soms moeilijke speelveld van de horeca in Nederland. Lenting staat bekend om zijn ongezouten mening en confronterende, maar doelgericht en eerlijk advies.